Referenser

Ramirents verksamhet kräver säkra transporter

Ramirent var Pink Cargo första kund och sedan starten 2012 har de anlitat Pink Cargo som varje dag har 3-4 kranbilar som kör ställningstransporter. Pink Cargo bistår även med en transportledare på plats varje dag för hantering av distributionslogistiken, vilket ger Ramirent möjlighet att lägga totalt fokus på sin kärnverksamhet.

- Pink Cargo och deras chaufförer är väldigt kunniga och vi är glada att ha dem vid vår sida, säger Henrik Mejbert som är uthyrningsansvarig på den företagsdel som arbetar med uthyrning och entreprenader av ställning och fallskydd. Pink Cargo är vår huvudtransportör av ställning till våra kunder och samarbetet fungerar alldeles utmärkt.

- Jag vill påstå att Pink Cargo sticker ut i branschen och de går verkligen in för att vi ska ha så bra distribution av våra produkter som möjligt. Där gillar vi Pink Cargo som är ett familjeföretag med chaufförer som ställer upp och som vi kan lita på.

Det dagliga distributionsarbetet handlar inte bara om att transportera ställning från A till B. Det ingår en hel del andra moment som kräver mer av chaufförerna.

 

- Ibland handlar det om speciella höglyft där ställning ska lyftas in på våningsplan i byggnader. Andra gånger är det montage av väderskydd som kräver mer avancerad teknik. Eller så kan det vara skyltställningar där Pink Cargo kan göra botten på en skyltställning med exakta mått, sedan är det bara för oss att åka dit och montera. Pink Cargo ställer utan tvekan upp och gör det där extra för oss.

Egen arbetsledning för trygga transporter

Det var Pink Cargo som tog initiativet till att ha en egen transportledare på plats några timmar varje dag för att sköta distributionslogistiken av ställning.

- Vi är ganska överbelastade på uthyrningen och så ska vi sitta och försöka hålla ordning på transporterna utan att dubbelboka. Istället för att själva sitta och fundera ut de bästa transportlösningarna sköter Pink Cargo det åt oss och fördelar ut på sina bilar. Det underlättar väldigt mycket och vi kan koncentrera oss helt på vår verksamhet. Dessutom får vi större säkerhet i transporterna.

Ramirent har även börjat använda Pink Cargo för långtransporter ut i landet.

- Vi har avtal med ett stort transportföretag när vi kör ut till andra kundcenter i landet. Däremot skulle jag vilja använda Pink Cargo till det för att jag känner att jag kan lita mer på dem. När det krävs mer kvalitet använder jag Pink Cargo för då vet jag att transporten kommer fram i rätt tid.

- Pink Cargo är ett transportbolag som verkligen gör det där lilla extra för samarbetet. De har en sympatisk och engagerad arbetsstyrka som man verkligen kan lita på. De lämnar inte bara av en transport utan ser till att uträtta det man är ålagd att göra. Det känns tryggt att ha dem vid vår sida, säger Henrik Mejbert och tillägger med ett skratt:

- Jag kan verkligen rekommendera Pink Cargo, men vill helst inte göra det för jag vill behålla dem för mig själv.

Service som sträcker sig en bit till längre

Noccon byggentreprenader är specialiserade på nyproduktion av bostäder samt hus för industri och kommersiella lokaler. Till de senare projekten hör 127 lägenheter i Hässelby samt LSS-boenden för Täby kommun och Upplands Väsby kommun.

- Vi fick kontakt med Pink Cargo när de levererade ställning för Ramirents räkning till vår byggnation av en skola i Täby Kyrkby för drygt ett år sedan, berättar Sauod Mitras som är produktionsledare på Noccon. Deras representant var så vänlig och hjälpsam så jag fick direkt en känsla av att Pink Cargo är ett företag man kan lita på.

- De har bra koll på ordningen som takstolar ska upp på taket. Vi gav chauffören en ritning och så följde han den och allt gick som det skulle.

Pink Cargo hjälper oss även med att ta in maskiner för lossning. Det är en tjänst som går utanför det ordinarie och som Pink Cargo gärna hjälper till med. Ett samtal fixar allt och jag måste säga att det är väldigt skönt att veta att de tar hand om de olika delarna.

 

Pink Cargo ställer upp dygnet runt

Att Pink Cargo är ett företag som ställer upp närhelst kunden behöver det är något som Sauod Mitras uppskattar.

- Ett exempel var när vi behövde ha en bil en dag extra för en leverans. Jag frågade chauffören och han sade direkt att de skulle fixa det. Att de ställer upp på ett sådant sätt är väldigt skönt. Hade jag ringt en annan transportfirma tror jag inte det hade gått.

- Vid ett annat tillfälle skulle vi få en sen leverans och ingen av oss på Noccon kunde vara på plats. Jag frågade Pink Cargo om de kunde ställa upp. De fick koder till bygget och när vi kom på morgonen var allt material på plats. De hade skött allt som de lovat och det är trygghet för mig. Att veta att det är folk man kan lita på.

- Vi har aldrig haft några problem med Pink Cargo. Det känns bara bra och alla chaufförer är lika glada och trevliga, avslutar Sauod Mitras.