Om oss

Pink Cargo sticker ut i branschen

Åkeriet började med en kranbil och det var där vi startade vår inriktning mot höglyft och specialtransport. Naturligtvis utför vi det mesta inom transporter med kranbil och lastväxlare. Vår serviceanda känner inga gränser, behöver en kund t.ex. en maskin för lossning så ordnar vi det också. Ett samtal till Pink Cargo fixar allt.

Med våra rosa bilar vill vi visa att vi inte är som andra. Något som är viktigt för oss då vi rullar på vägarna är att förstå vad våra uppdragsgivare vill och hur de ska uppfattas på marknaden av sina kunder. Vår inriktning med specialtransport och höglyft med kranbil går inte bara från A till B, vi ser varje uppdrag som ett förtroende som ska förvaltas väl.

Pink Cargo chaufförer är våra kunders ambassadörer och vi bjuder gärna på ett leende med glatt humör. Inte för att passa in, utan för att vi är sådana som människor. Pink Cargo är det glada transportbolaget som gillar att göra våra kunder glada.

Flexibilitet för oss handlar inte bara om att ställa upp på dygnets alla timmar. Det handlar även om att bjuda på kundnytta i allt från ordermottagning till fakturering. Vi är inte låsta på något sätt, utan har ett öppet öra för våra kunders behov och önskemål.

Pink Cargo ställer upp 24/7/365

Vi är ett ungt och piggt gäng som är tillgängliga för våra kunder oavsett tid på dygnet. Ibland handlar det om korta puckar och det är där vi verkligen kan visa vår styrka och servicevilja. För att klara våra högt ställda servicenivåer har alla chaufförer bilarna i närheten av hemmet. Tillgänglighet är ett ledord för oss och något vi står för.

Pink Cargo tar ansvar för miljön

Hållbarhet är ett nyckelord för oss och vi är aktiva och för dialog med tillverkare för att få fram hybrider samt eldrivna kranar och bilar. Vi är dessutom pigga på att prova på obeprövade lösningar och det var också därför vi exempelvis började köra med HVO biodiesel trots att den inte var godkänt att köra på för våra bilar.

Vårt mål är att vara hållbarast i branschen och det är något som personligen ligger oss varmt om hjärtat. För oss handlar det om att bidra till morgondagens miljö. Därför är vi måna om att köpa det senaste då vi investerar och var drivande i projektet med elkran då vi köpte in vår senaste kranbil.

På Pink Cargo gör vad vi kan för att få ner CO2-utsläpp och har så långt det går den miljövänligaste Evolution Diesel från Preem i tankarna. Våra chaufförer är utbildade i miljövänlig körning och vi har systemen för coaching från Volvo och Scania installerat i bilarna.

Pink Cargo i backspegeln

Ett embryo till Pink Cargo skapades redan 2009 då grundaren Robin Feller var 16 år. Med en pappa som var chaufför tillbringade han många mil i förarhytten under uppväxten. Robins mamma var frukt- och gröntansvarig på en Konsumbutik och det var hon som förmedlade vikten av att sticka ut och ha bra service.

- Det var ingen tvekan om att jag skulle starta ett företag i åkeribranschen, säger Robin Feller. När jag tittade på andra åkerier såg det likadant ut överallt. Min vision handlade om att pröva något nytt och vara mer personlig och gladare. Jag ville bryta normer och att måla bilarna rosa var mitt sätt att bryta en norm i branschen.

Företaget startade sedan med en begagnad kranbil 2012 som fick motorhaveri efter några månader. Då inköptes en helt ny Iveco kranbil som rullar än idag i företaget. Till dags dato har det rullat in kranbil efter kranbil, och lastväxlare, i verksamheten som expanderar i takt med att kunduppdragen växer.

Pink Cargo i framtiden

Framtiden för Pink Cargo handlar om att bygga upp en helhetslösning som innefattar transport och specialtransport, samt höglyft och lagerhållning. För oss är det viktigt att alltid hålla en fast hand om det personliga och glada under vårt växande. Vi ska vara snabba och vara först med det nya som kommer på marknaden. Det finns alltid något som är bättre och där ska Pink Cargo vara med som ett led i vårt mål att vara det hållbaraste åkeriet.